Sadece Shelby ve Albus Dumbledore

Just Pancake, her açıdan komik, muzip ve absürd bir seri. Öyle muzip bir seri ki kendi evreninde çok sayıda roman, oyun ve filme atıfta bulunabilmesi, serinin mizah yelpazesini oldukça geniş tutuyor. Atıfta bulunmayı bu kadar seven bir serinin elbette fantastik edebiyatın en belirgin örneklerinden Harry Potter’ı ele almaması da beklenemezdi. O yüzden seri içinde bol bol karşımıza çıkan Shelby ile Albus Dumbledore arasındaki benzerliklere biraz bakalım.  

 

 

 Albus Dumbledore, Harry Potter evreninin tartışmasız en güçlü büyücüsü denebilir. 1. sınıf Merlin nişanı sahibi, hikayenin geçtiği Hogwarts Büyücülük Okulu’nun baş müdürü. Kendisi okulun 4 simge binasının arasından üyelerinin korkusuzluğuyla tanınan Gryffindor kolundan yetişmiş bir büyücü.  Bu sebepten kendisiyle ilgili giyim ve tasvirlerinde kırmızı renk ön plana çıkmakta. Çünkü bu binanın renkleri sarı ve kırmızıdan ileri gelmektedir. Büyücümüz, başarının, bilgeliğin, cesaretin ve aklınıza gelebilecek her türlü olumlu zımbırtının vücut bulduğu bir karakter. Harry Potter evreninde kişinin imzası yerine geçen ve her büyücünün kendisine özel bir canlının suretini asasından çıkardığı “patronus” isimli büyüde de simgesi bir anka kuşu. Neresinden bakarsak bakalım “Winner” bir karakter.

 

 

Shelby, Just Pancakes hikayesinde yer verilmiş üç kardeşten ortanca olanı. Kibar, ağırbaşlı, yardımsever zaman zaman ben de buradayım diye ön plana çıkmaya çalışsa da yapısı gereği bunu beceremeyip eninde sonunda komik duruma düşen diğer adıyla Shelby The Red yani Kızıl Shelby. Üç kardeşin çalıştığı Kirli Kazan tavernasının hesap kitap ve yönetim işleriyle ilgilenir, ailenin çimentosudur, sürekli dengeyi kurmaya çalışır. (İtiraf ediyorum bazen kendimi benzetiyorum ne yalan söyleyeyim) Adından da anlaşılacağı gibi kırmızı renk ağırlıklı giyinir ve tombik mi tombik bir ateş kuşu (gerçi kuş mu tavuk mu o da belli değil ya neyse) Bay Ateş Erik’ine sahiptir. Gerek görünümü gerekse tarzıyla talihsiz Shelby biraz karikatürize edilmiş ancak üç kardeşi arasında en sağduyulu, vefakar ve her vefakar karakter gibi biraz hakkı yenmiş bir karakter. Bu özelliklere bakınca pek de “Winner” bir karakter olduğunu söyleyemeyiz tabii….

Albus Dumbledore ve Shelby Benzerlikleri

Hikayemizin ana karakterlerinden, ezik, harcanmış, örselenmiş ve kendisi iyi ama çevresi kötü olan Shelby aslında atanamamış bir Albus Dumbledore’dur.

Mesela bu karelerde ikisinin de ateş büyüsüne ne derece hakim olduğunu görüyoruz.

İkisi de oldukça havalı 🙂

 

Şey tabii kimse mükemmel değildir canım…

Tek benzerlik görünümden ibaret değil elbette… Burada faturalar için endişelenirken yanında görkemli ateş kuşu bay Ateş Erik ile kendisini görüyoruz.

Faturalar için endişelendiğini sanmıyorum… Burada da Albus Dumbledore ve anka kuşu Fawkes’u görmekteyiz.

 

Bir diğer benzerliğe gelirsek anka kuşları ölüm döşeğindeyken küllerinden yeniden doğar ve bu konu Harry Potter Ve Sırlar Odasında da işlenmiştir. Fawkes ölmeden önce Harry Potter’ın yanında yanarak yaşamını sonlandırıyor. Bunun dışında efendisi Dumbledore’ a oldukça sadık.

 

Şimdi de Bay Ateş Erik’ine bakalım… O da yanıp küllerinden doğabilen bir kuş…

Pek de sadık olduğunu söyleyemeyiz… Son olarak ikisi de eğitim hayatlarında başarılı karakterler, sonuçta adam olacak çocuk başından bellidir.

Hogwarts Baş Müdürü Albus Dumbledore gençken,

 

Sonrası,

Shelby’nin de okul yıllıklarına baktığımızda onun da çok başarılı olduğunu görüyoruz,

                                                                                   (Başarılı Olamadı)

Şey neyse…

Evet… umarım bu küçük derleme hoşunuza gitmiştir, bu bölümde Just Pancake serisindeki Kızıl Shelby ve Dumbledore üzerinden Harry Potter atıflarına ufak da göz atmak istedim.

Umarım bu benzerliklere dikkatinizi çekerken tebessüm etmenizi de sağlayabilmişimdir.

Bir sonraki değerlendirmede görüşmek üzere 🙂

Related Posts

Yuusha Party kara Seijo wo Sukutta no wa Maou-sama Deshita (Manga) Türü: Fantastik – Hentai – Romantik – İsekai Yazar & Çizer: OVERKILL (Bita) Konusu: Başka bir dünyaya bir aziz…

Bad Thinking Diary (Manhwa) Türü: Josei – Romantik – Okul Hayatı – Smut – Yuri Yazar: Hodan (li) Çizer: Langlali Konusu: Minji ve Yuna her zaman birlikte vakit geçirmeyi tercih…

Yorum

Raindrop Fansub