2022’nin Enleri: En İyi 5 Gizem Serisi

Gachi Akuta

(Manga)

Türü: Gizem – Bilim Kurgu – Aksiyon – Dram – Fantastik – Shounen – Doğaüstü

Yazar & Çizer: Urana Kei

Konusu: Zengin bir kasabanın varoşlarında üvey babası Legto ile birlikte yaşayan Rudo, üst sınıfın savurgan tutumunu hor görmektedir. Çevresinden gelen uyarıları dikkate almayan Rudo, insanlar da dahil olmak üzere çöp olarak kabul edilen her şeyin atıldığı “Uçurum” adındaki devasa bir çukurdan, yararlı ya da değerli bir şeyler bulabilmek için düzenli olarak çöpleri karıştırır. Ayrıca Rudo’nun biyolojik babası da cinayetle suçlandıktan sonra Uçurum’a atılmış biridir. Bir gün eve giderken gizemli bir figürle karşılaşır ve Legto’nun ölmekte olan cesedini bulmak için geri döner. Yetkililer tarafından olay yerinde bulunduğunda ise cinayetle suçlanır. Masumiyetine kimse inanmayınca da Uçurum’a atılır. Fakat ölmeyecektir. Bunun yerine kendini çöpten yapılmış canavarlarla çevrili garip, kötü kokulu bir yerde bulur. Bu canavarlar tarafından saldırıya uğrar ama kendisine kapıcı diyen Engine adlı bir adam tarafından kurtarılır. Rudo, Legto’yu öldüren kişiden intikamını almak için isteksizce bir kapıcı olacak ve Uçurum’dan çıkmak için savaşacaktır.

 

 

Summertime Render 2026: Mizen Jikobukken

(Manga)

Türü: Gizem – Shounen

Yazar & Çizer: Tanaka Yasuki

Konusu: Romancı Ryunosuke Nagumo, Tokyo Üniversitesi’ne kabul edilen yeğeniyle bir ev aramaktadır. Bu sırada fiyatı çok uygun olan büyük bir daireye rastlarlar. Ama burası perilidir. 2017 yılında yayınlanmış olan Summertime Rendering serisinin geleceğinde geçen bir yan hikaye.

 

 

İchinose-ke no Taizai

(Manga)

Türü: Gizem – Dram – Komedi – Shounen – Psikolojik

Yazar & Çizer: Taizan5

Konusu: Tsubasa Ichinose, geçirdiği bir kaza yüzünden hafızasını kaybeden bir ortaokul öğrencisidir. Ailesiyle güvenli bir ilişkileri olsa da kısa süre sonra şok edici bir gerçekle karşı karşıya kalacaktır. Bu aileye anlayamadığı bir şeyler olmaktadır.

 

 

Angou Gakuen no Iroha

(Manga)

Türü: Gizem – Shounen – Okul Hayatı

Yazar: Nisio İsin

Çizer: İwasaki Yuuji

Konusu: İroha; öğrencilerin kod üstüne kod kırmaları gerektiği, bir Sparta okulu olan Cipher Academy’ye yeni kaydolmuş, sıradan bir öğrencidir! Kogoe adlı gizemli biri İroha’ya sıra dışı bir gözlük verir.

 

 

Sugoi Smartphone

(Manga)

Türü: Gizem – Bilim Kurgu – Komedi –  Shounen

Yazar: Tomisawa Hiroki

Çizer: Hidano Kentarou

Konusu: Ne isterseniz bakmanıza izin veren bir akıllı telefona sahip olsaydınız ne yapardınız? Gizli belgeler, güvenlik kamerası görüntüleri, belirli bir kişinin kısa mesajları, insanların para düşürdüğü yerler… Bu akıllı telefon imkansız şeyleri yapmanıza imkan verecek.

Related Posts

Otonari no Tenshi-sama ni Itsunomanika Dame Ningen ni Sareteita Ken (Manga) Türü: Komedi – Romantik – Okul Hayatı – Hayattan Kesitler Yazar: Saeki-san Çizer: Shibata Wan Konusu: 2018’de yayınlanan bir…

High School DxD İchiei Ishibumi tarafından yazılan bir hafif roman serisidir. Hikaye, İssei Hyoudou adlı bir lise öğrencisinin etrafında döner. İssei, bir gün bir randevuda öldürülür ancak şeytan Rias Gremory…

Nigoru Hitomi de Nani wo Negau – Highserk Senki (Manga) Türü: Aksiyon – Dram – Fantastik – Tarihi – Yetişkin – Seinen – Trajedi – İsekai Yazar: Torutonen Çizer: SAITOU…

Yorum

Raindrop Fansub