2023’ün İlk Yarısında En Beğenilen Webtoonlar

The Baengri Clan’s Unwanted Granddaughter

Türü: Dram – Fantastik – Martial Arts – Romantik – İsekai

Novel uyarlamasıdır.

Konusu: Yeon, babası olduğunu iddia eden bir adamın evine getirilinceye kadar sokaklarda yaşayan bir yetimdi. Fakat bu yer, Baengri malikânesi onu bütünüyle yutan bir engerek yuvasından farksızdı. Fakat Yeon, hiçbir zaman tam olarak anlayamadığı bu hikâyenin ne kadar tanıdık olduğunu babasının cenazesinde fark eder. Yeniden altı yaşında uyandığında ise ikinci şansını boşa harcamamaya kararlıdır. Bu sefer babasını kurtaracak ve pişmanlık duymadan yaşayacaktır.

 

 

Superstar From Age 0

Türü: Komedi – Macera- Dram – Okul Hayatı – Hayattan Kesitler – Fantastik – Doğaüstü – İsekai

Konusu: Binlerce hayat yaşamıştı… bazıları uzun ve değerliydi, bazıları ise kısa sürmüş ve zihninin bir köşesinde unutulup gitmişti. Bu kez bebek Lee Seojoon olarak doğdu. Elfler… periler… sümüklüböcekler… hediye kutusu… şeytanlar… insanların kalbini fethetmek ve bir idol, bir süper star olmak için geçmiş yaşamlarındaki mistik yetenekleri kullanacaktır. Bir peri masalına benzeyen hayatının anılarını kullanarak, tarihin sayfalarında hatırlanacak bir idol haline gelecektir.

 

 

Return of the Iron-Blooded Hound

Türü: Aksiyon– Fantastik

Konusu: Baskerville Klanı’nın av köpeği ‘Bichir van Baskerville’, klanına en büyük unvanı kazandırmak için suikast ve casusluk yolunu seçmiştir. Ancak klanına olan sadakatinin ödülü sahte bir ihanet suçlaması olur ardından da giyotinin soğuk bıçağı. Ölümle karşılaştığında karşısına beklenmedik bir fırsat çıkar.

Karanlıkta dişlerini bileyen Bichir’in gözleri parlıyordu. “Beni bekle Hugo. Bu sefer, bu çenelerle parçalayacağım kişi sen olacaksın.”

Böylece tazının kanlı intikamı başlar!

 

 

The Fallen Duke and the Knight Who Hated Him

Türü: Dram – Romantik – İsekai – Fantastik – Shounen Ai

Novel uyarlamasıdır.

Konusu: Dük Louison ikinci bir şans verildikten sonra kendisini düşmana teslim ederek, korkunç bir şekilde başarısızlığa uğrattığı insanları kurtarmak için yola çıkar. Ancak düşman bir şövalyeyle -asillerden nefret eden Carlton- yollarının kesişmesinin bu kadar samimi olacağını bilmiyordu.

 

 

I Played the Role of the Adopted Daughter Too Well

Türü: Romantik – Josei – İsekai – Hayattan Kesitler – Fantastik – Trajedi

Konusu: En sevdiğiniz kitabın ana karakterine dönüşmek kulağa bir hayalin gerçekleşmesi gibi gelebilir ama Viola Vellatoux’nun sonundan hayal kırıklığına uğradığını bilen Arin Han, hikayeyi yeniden yazmak için yola koyulur. Fakat onu evlat edinen aile, kontrolü ele geçirme mücadelesinde birbirlerine suikast düzenlemekten çekinmeyecektir. Yeni Viola’nın, hedefine sadık kalarak herkesi gerekenlere sahip olduğuna ikna etmek için zekâsını kullanması gerekir. Planlarını daha da karmaşıklaştıran erkek başrol ise ürkütücü bir biçimde tanıdık gelmekte, çok yaklaştığında da üzerinde garip bir etki yaratmaktadır.

Kitaba ilk girdiğimde amacım sadece hayatta kalmaktı.  ‘Daha uzun yaşamalıyım ve mutlu olmalıyım!
Orijinal romanda bıçaklanarak öldürülen en güçlü erkek karakter, saplantılı gözlerle bana baktı. Eğer hayır dersem, dünyayı yok edecek. Beşinci kardeş biraz çılgın görünüyordu. Kıtanın en zengin kadını haline gelen dördüncü en büyük kardeş ise haritayı açıp, şunu söyledi: “Tamamen hükmedeceğin Kış Gündönümünü dört gözle bekliyorum.”
Asıl varis olması gereken ilk kız kardeşim beni hayatıyla tehdit etti. İşte en büyük sorun da bu. Her nasılsa, babamın ağzına belli belirsiz bir gülümseme oturdu ve “Bağımsızlık mı? Dene o zaman. Bu topraklarda tek bir karıncanın bile yaşamasına izin vermeyeceğim.” “Kollarımdan ayrılıp kendi başına ayakta durabileceğini mi sandın…”
Sonra takıntılı bir şekilde bana baktı. Hepsi garip davranıyor. Her şey ters gitti. Ben sadece elimden geleni yaptım.

 

 

Philomel the Fake

Türü: Dram – İsekai – Romantik – Fantastik – Shoujo

Novel uyarlamasıdır.

Konusu: İmparatorluk bahçesinde gizemli bir kitap bulan Prenses Philomel, kitaptaki kötü karakterin kendi adını taşıdığını keşfetmekle kalmaz, aynı zamanda hikâyedeki diğer olayların da gerçekleştiğini fark eder. Artık kendisinin bir sahtekâr olduğuna ve gerçek prensesin onun yerini alacağına inanmaktadır. Bu da Sahte Philomel’in idam edilmesine yol açacaktır! Bu yüzden trajik bir ölümden kaçınmak için kitabın geri kalanının gerçekleşmediğinden emin olmak zorundadır. Bu sahte prenses yazılmış olanları değiştirebilecek midir?

 

 

Devil Returns To School Days

Türü: Aksiyon – Dram – İsekai – Okul Hayatı – Gizem – Fantastik – Psikolojik – Seinen

Novel uyarlamasıdır.

Konusu: 19. yaşımın son gününde, okulda yaşadığı  şiddet olayı hayatını durma noktasına getirmişti ve geçmişe döner. Bu yüzden kötülüğü yok eden ‘Kötülük’ olmaya karar verdi.

 

 

King the Land

Türü: Dram – Romantik – Shoujo

Konusu: Gu Won’un çocukluğu bir peri masalı gibiydi. Ailesi zengindi, büyük bir evde yaşıyordu ve istediği her şeye sahip olabilirdi. Ama tüm bunlara rağmen hayatı büyülü olmaktan çok uzaktı. Annesi onu terk etmiş, kız kardeşi ondan nefret ederken, Cheon Sa Rang hariş etrafındaki herkesin yüzünde sahte bir gülümseme vardı… Sa Rang onun tek arkadaşıydı ve gerçek bir gülümsemeye sahip olduğunu bildiği tek kişiydi. Ama talihsiz bir kaza ikiliyi ayırdı ve yıllarca yolları bir daha kesişmedi…

 

 

I’m Being Raised by Villains

Türü: Dram – Romantik – Fantastik – İsekai – Shoujo

Novel uyarlamasıdır.

Konusu: Gayrimeşru bir çocuk olduğumu sanıyordum… meğer tamamen yabancı biriymişim! Bir figüran olarak ruhum göç etmesinden bir yıl sonra evden atılmanın eşiğinde olduğumu öğrendim. Evden tek başıma ayrılmayı tercih edeceğimi söylediğimde psikopat dükün dikkatini mi çektim? Kızı olarak daha sonra servetini alabileceğimi düşündüğümden onunla iyi geçinmiştim. Birkaç ay sonra evinden elim dolu bir şekilde ayrılacaktım. Ancak beni bir oyuncak gibi gören babam, beni aramaya geldi ve beni alıkoydu. Babamın beni ikna etmesiyle eve döndükten sonra akrabalarım ve babam beni evlat edinmek için savaştı. Üstelik doğum günü hediyesi olarak Dük’ün pozisyonunu bana verdiler. Her şey beklediğim gibi gidiyordu. Ama şimdilik…!

 

 

Killer Cop

Türü: Dram – Aksiyon – İsekai

Konusu: Hwaguksa Budist tapınağında bir keşiş ve Hwaguksa tetikçi grubunun başı olan Bo Sal, Bi Gwang’ı çocukken yanına almış ve onu bir tetikçi olarak yetiştirmiştir. Bi Gwang artık öldürmekten bıkıp normal bir hayat yaşamak için gruptan ayrılmaya karar verdiğinde, Bo Sal ve Hwaguksa grubunun diğer üyeleri ona ihanet edip öldürdüler. Ölümünden sonra Bi Gwang’ın ruhu Kim Gyeongsu adında bir polis memurunun bedeninde uyandı ve Hwaguksa grubundan ihanetlerinin intikamını almaya yemin etti.

 

 

 

Related Posts

Kaguya-sama: Love is War (Kaguya-sama wa Kokurasetai) Aka Akasaka tarafından yazılan bir manga serisidir. Seri, 2015 yılında başlamış, romantik komedi türündedir. Hikaye, elit bir lise olan Shuchi’in öğrenci konseyinde görev…

Sayonara Eri Türü: Oneshot – Psikolojik – Shounen – Hayattan Kesitler – Doğaüstü – Trajedi Yazar & Çizer: FUJIMOTO Tatsuki Konusu: Ölümcül bir hastalığın pençesinde olan Yuta’nın annesi, ondan son…

Akatsuki no Yona (2009) Türü: Komedi – Aksiyon – Macera- Dram – Romantik – Shoujo – Tarihi– Harem – Fantastik – Gizem – Doğaüstü Kızıl saçlı bir prenses ailesini ve…

Yorum

Raindrop Fansub