Erkek Başrol Karakteri Gözlük Takan En Beğenilen Mangalar

Otoyomegatari (2008)

Türü: Komedi – Drama – Tarihi – Romantik – Seinen – Hayattan Kesitler

Konusu: Hikaye 19. yüzyılda Orta Asya’da  yaşayan genç bir kadın olan Amir’in hayatını anlatmaktadır. Bunun dışında aile, gündelik yaşam ve toplumsal hayatın ayrıntıları da ele alınmıştır. Amir, Hazar Denizi yakınlarındaki kırsal bir kasabaya kendisinden sekiz yaş küçük Karluk ile evlenmek üzere dağların ötesindeki uzak bir köyden gelir. Ancak Amir’in ailesi onu köylerine geri götürmeyi isteyince huzurlu atmosfer bozulur.

4. ve 6. Manga Taisho’ya aday gösterilmiştir. 2014’te 7. yıllık Manga Taishou Ödülü’nü ve 2012’de Angoulême Uluslararası Çizgi Roman Festivali’nde intergénérations ödülünü kazanmıştır.

 

Henry Smith

Eihon ailesiyle birlikte yaşayan İngiliz gezgin ve antropologdur. Kabilelerin ve halkların geleneklerini, dillerini ve kültürlerini araştırmaktadır. Orta Asya’ya seyahat etmeye karar verir ve yeni yerler keşfederek, burada yaşayan insanlarla tanışacak, gelenek göreneklerini, kültürlerini deneyimleme fırsatı bulup, kayıt altına alacaktır. Daha sonra Ruslarla bölgede yükselen tansiyon konusunda uyarılınca İngiltere’ye dönmek üzere Eihon ailesinin yanından ayrılır. Büyük Oyun’un bir parçası olarak Orta Asya’ya gönderilen bir İngiliz istihbarat subayı olabileceği ima edilir ve casusluk yaptığı şüphesiyle Rus ordusu tarafından yakalanır. Ancak daha sonra Amira ve Karluk’un yardımıyla serbest bırakılmıştır.

Kısa sarı saçlı ve gözlüklüdür. İngiliz tarzı kıyafetler giydiğinden, ilerleyen bölümlerde bu kıyafetler sorun olur ve ondan değiştirilmesi istenir. Bunlar yerini dikey desenli cübbe, çapraz askılı çanta ve ushanka şapkası alır.

Henry çok meraklı ve çalışkan bir adamdır. Merakı çoğu zaman onu ele geçirir ve onu içinden çıkılması zor durumlara sürükler. Henry çocukken dışarı çıkıp oynamak yerine içeride kalıp uzak diyarlardaki maceraları anlatan kitaplar okumayı tercih ederdi. “Fotoğraf çekmek” ve benzeri şeyler uğruna hayatını tehlikeye atmaktan çekinmemektedir. Smith, kendisinden ne kadar farklı olurlarsa olsunlar yolculuğu sırasında karşılaştığı tüm insanlara karşı nazik ve kibar davranır ve onlardan bir şeyler öğrenmek için heyecan duyardı. Ayrıca pek çok konuda bilgi sahibidir. Öyle ki, seyahatlerinin bir noktasında doktor gibi davranarak köylülerin saygısını bile kazanmıştır.

 

 

 

Doraemon (1969)

Türü: Komedi – Macera – Fantastik – Bilim Kurgu – Shounen – Hayattan Kesitler

Konusu: Gelecekten, 22. yüzyıldan gelen ve kedi şeklindeki bir robot olan Doraemon zamanda yolculuk eder. Ortalamanın altındaki, tembel bir çocuk olan Nobita’nın hayatını daha az sefil hale getirmek ve torununun hayatını iyileştirmek için zamanda geriye gider. Doreamon’un gelecekten getirdiği birçok alet ile Nobita’nın hayatı asla eskisi gibi olmayacaktır.

Not: 1982’de çocuk mangası dalında ilk Shogakukan Manga Ödülü’ne layık görülmüş, 1997’de Tezuka Osamu Kültürel Büyük Ödülü’nü kazanmıştır.

 

Nobita Nobi

Doğum Tarihi: 7 Ağustos
Serideki Yaş Dönemleri:
İlkokulda: 10
Ortaokulda: 13
Lisede: 16

Tokyo’da yaşayan dördüncü sınıf öğrencisi Nobita serinin ana kahramanıdır ve tek çocuktur. Tembel, sporda başarısız, dersleri kötü ve oldukça düz bir karaktere sahiptir. Öyle ki; neredeyse her şeyde başarısızdır. Bu yüzden gelecekten gelen büyük büyük torunu Sewashi Nobi, daha iyi bir yaşam sürmesine yardımcı olması için ona robot Doraemon’u gönderir. Doraemon ile yaşadığı maceralarda da (talihsizlikler) şansı pek yaver gitmemektedir. Bununla birlikte, kusurlarının üstesinden gelmek için gösterdiği çaba hikayeyi yönlendirmektedir.

Nobita; büyük yuvarlak gözlükler takan,  ortalama bir boya sahip, açık tenli ve siyah saçlı bir çocuktur. Genellikle beyaz yakalı, sarı bir gömlek ve lacivert şort giyer. Görünüşü, boyu dışında her anime ve manga uyarlamasında aynıdır. Başarısız ve şansızlığının ötesinde tembelliğinin de bir getirisi olarak tüm gün uyumayı da çok sever. Nobita’nın tipik bir günü; okula gidip derslere  girmek, sınavlardan sıfır almak (çok çalışırsa iyi not alabilmektedir), öğretmeninden azar işitmek, sınıf arkadaşları Gian ve Suneo tarafından zorbalığa uğramak, kaldırım kenarındaki yağmur oluklarına düşmek, köpekler tarafından kovalanmak ile tembelliği ve kötü notları nedeniyle annesi tarafından azarlanmaktan geçer.

Nobita, Shizuka’ya aşıktır ve Doraemon’un aletleri de dahil olmak üzere her zaman onu etkilemeye çalışır. Bu konudaki başarısı bölümlere göre değişiklik göstermektedir. Onu ne zaman başka bir çocukla, özellikle de Dekisugi ile takılırken görse kıskanır. Aslında, Nobita Shizuka’ya o kadar değer verir ki; onun için her şeyi yapabilecek güçtedir. Öyle ki; “Goodbye, Shizuka” bölümünde de işlendiği gibi kendisini onun hayatını kötü şekilde etkileyeceğini görürse, isteyerek ondan uzaklaşır. Ayrıca Doraemon’dan gelecekte ne olursa olsun onunla evleneceğini öğrenmesine rağmen pek çok kez ilişkilerinden emin olamamıştır.

Tüm kusurlarına rağmen Nobita rakipsiz nişancılığı, karmaşık ip figürleri örme becerisi ve yaratıcılığı gibi bazı eşsiz yeteneklere de sahiptir. Genellikle korkak biri olarak tasvir edilse de başkalarını ve hatta tüm medeniyetleri kurtarmak için sık sık hayatını riske atmıştır. Normalde tembel ve bir şeyler yapmak için temel bir motivasyona sahip olmamasına rağmen zaman zaman çok ciddi davranıp ve sorumluluk üstlenebilir. Ayrıca kağıt kullanarak her şeyi yapabilmektedir. (arabalar, otobüsler, tanklar, uzay mekiği vb.) Ayrıca bir manga incelemesi veya kendi mangasını yazabilmesi gibi sanat alanında birçok yaratıcılık örneği de göstermiştir. Aslında yaratıcılığı yüksek zekâsının bir kanıtıdır. Nobita, Doraemon’un aletleri için alışılmadık uygulama alanları bulma ve bunları kötüye kullanma konusunda da oldukça yeteneklidir ve bu, genellikle başını derde sokmasına neden olur. Her ne kadar bu sorunların sonucunu yaşasa ve hatalarını fark ettiği durumlar olsa da Nobita pek akıllanmaz. Doraemon’un endişelenmesine neden olacak şekilde bunları yapmaya devam eder. Yine de Nobita Doraemon’u çok sever ve onun yerinin doldurulamaz olduğunu düşünür.

Her şeye rağmen Doraemon görevinde başarılı olur. Nobita sonunda Shizuka ile evlenir ve nesiller arası bir rol değişimiyle birlikte Gian’ın oğluna zorbalık eden bir oğlu olur.

 

 

 

Sakamichi no Apollon  (2007)

Türü: Drama – Josei – Romantik – Okul Hayatı – Hayattan Kesitler

Konusu: Nishimi Kaoru, babasının işi nedeniyle şehirden şehre taşınırken, pek çok okul da değiştirmek zorunda kalmıştır. Bu nedenle yeni okuldaki ilk gün onun için sadece bir rutinden ibarettir. Her zaman nakil öğrenci olmasının yanı sıra entelektüel yapısı gereği de dışlanmıştır. Ona göre yeni okulunda yapması gereken, bir sonraki taşınmasına kadar bu yere katlanmaktır. Fakat işler bu yeni okulunda bu defa beklediğinden biraz farklı ilerleyecektir. İlk olarak sınıf başkanı Mukae Ritsuko ile ikinci olarak da Kawabuchi Sentaro ile yakınlık kurar. Sentaro kavgalara karışması, sınıfı asması ve genel olarak kötü bir çocuk olmasıyla ünlüdür. Bu üçlü garip bir şekilde müzikte, yani cazda ortak bir zemin bulurlar. Kaoru yeni kasabadan gerçekten keyif almaya başlamıştır.

Not: Genel manga dalında 57. Shogakukan Manga Ödülü’nü kazandı.

 

Kaoru Nishimi

Doğum Tarihi: 8 Nisan 1950
Serideki Yaşı: 16
Boy: 168 cm
Kilo: 57 kg

Kaoru serinin başkahramanıdır. Lisedeki ilk yılının yazında Yokosuka’dan Kyushu’daki amcasının evine taşınan zeki bir gençtir. Aslında küçüklüğünden beri sürekli olarak bir yerden bir yere taşındığı için bu yaşam tarzı onu içine kapanık biri haline getirmiştir. Fakat Kaoru, okulda Sentaro ile tanıştıktan sonra değişmeye başlar ve caz hayatında önemli bir yer alır. Müziğe geçmişinden aşina olan Kaoru, aynı zamanda iyi bir piyanisttir. Gelecekte doktor olacaktır.

Bir tutamı sol gözünün üzerinden sarkacak şekilde sola doğru taranmış kısa siyah saçları, kahverengi gözleri ve büyük siyah gözlükleri olan yakışıklı bir gençtir. Arkadaşı Sentarou Kawabuchi’ye kıyasla biraz daha kısadır. Hem anime hem de mangadaki zaman atlamasından sonra saçlarını omuzlarına kadar uzatır.

Kaoru, stres altındayken kusma alışkanlığı olan aşırı içe dönük ve sosyal açıdan beceriksizdir. Bunun nedeni ise çocukluğundan beri sık sık taşınmasının sonucu olarak başkalarıyla bağ kuramaması ya da kurmak istememesidir. Bir arada yaşadığı geniş ailesinin biraz misafirperver olmayan doğası da bu durumu pekiştirmiştir. Kaoru, Ritsuko Mukae ve Sentarou Kawabuchi ile arkadaş olduktan sonra daha dışa dönük bir yapıya bürünmeye başlar. Sentarou sonunda Kaoru’nun en iyi arkadaşı ve caz partneri olurken, Ritsuko ile aralarında da bir gönül ilişkisi başlar.

Kaoru, tanıştıkları ilk andan itibaren Ritsuko’ya aşık olmuştur ve onun bu ilgisi Sentarou ve Kaoru’nun çok güçlü bir dostluk kurmasıyla sonuçlanır. Başlangıçta bu durum tek taraflıdır. Çünkü Ritsuko çocukluk arkadaşı Sentarou’ya aşıktır. Ama Kaoru’nun duygularını öğrendikten ve Sentarou’nun onu bu şekilde görmediğini fark ettikten sonra hisleri değişir.

Sentarou’nun ortadan kaybolmasıyla birlikte Ritsuko ile Kaoru’nun arası bozulur. Yine de birbirlerine karşı hislere sahip oldukları ve zaman atlaması boyunca mektuplar aracılığıyla arkadaş olarak bağlantıda kaldıklarını görürüz. Sonunda da Kaoru ve Ritsuko’nun evlendiği ve Ritsuko’nun hamile kaldığını öğreniriz.

 

 

 

Himegoto Asobi  (2011)

Türü: Komedi – Drama – Romantik – Yaoi – Hayattan Kesitler

Konusu: Eski moda bir şekerleme dükkânı sahibi olan sakin ve şakacı Shuuji Tanihara bekâr bir adam olarak eski karısının küçük kızına bakmakla yükümlüdür. İş ve çocuk arasında geçen zamanını başka şeylere ayıramayacak kadar meşguldür. Kasabaya yeni gelen ve hastalarını korkutup kaçıracak kadar ciddi bir mizaca sahip olan çocuk doktoru Takafumi Saji, Shuuji’nin dükkânına girdiğinde, canı sıkılan dükkân sahibi, eşcinsel doktorun kendisini baştan çıkarmasına izin verir. Ama Shuuji çok geçmeden bunun sadece gönül eğlendirmek için olmadığını anlar ve Takafumi’ye karşı hissettiği yeni ve alışılmadık duygularla yavaş yavaş başa çıkmaya çalışır.

 

Takafumi Saji

Zengin bir ailenin oğludur. Büyükbabası hastalandığında yerel kliniğin doktorluğunu üstlenir. Sert görünüşü hastaları, özellikle de genç yaşta olanları korkutmaktadır. Onların kalbini kazanmak için her muayeneden sonra bir veda hediyesi verir (genellikle küçük bir oyuncak).

Saji Takafumi istikrarlı ve sadık bir ilişkiye sahip olmayı çok istese de sık sık çapkın erkeklere aşık olmaktadır. Bu nedenle partnerlerini korkutmamak için kendini çok fazla frenlemek zorunda kalır. Bir gün Tanihara ile karşılaşır ve ondan hemen hoşlanır. Tanihara’ya cinsel kimliğini açıkladıktan sonra da bir ilişkiye başlarlar.

 

 

 

Silver Diamond (2003)

Türü: Aksiyon – Komedi – Macera – Fantastik – Dram – Doğaüstü – Gizem – Shounen Ai

Konusu: Rakan tek başına yaşayan biridir ve bahçesindeki bitkiler o kadar sık ve hızlı büyür ki, ona bir orman gibi görünür. Bir gün elinde tahtadan yapılmış bir silah tutan, başka bir dünyadan gelmiş gibi görünen bir adam bahçesine düşer. Bu adam kendi karanlık ve misafirperver olmayan dünyasına yeşili geri getirebilecek birini aramaktadır.

 

Chigusa Senroh

Chigusa Senroh, “Günahkârlar Ailesi” olarak bilinen Senroh ailesinin son üyesi olarak bilinir. Senroh ailesi, vahşi tabiatları ve insanları öldürmeleriyle ünlüdür. Aynı zamanda kendilerini iyileştirme gücüne sahiptirler, bu nedenle ölemeyen canavarlar olduklarına inanılır.

Rakan’la tanışmadan önce Chigusa diğer insanları yalnızca “zararlı”, “zararsız” veya “yararlı” olarak görmektedir. Hafıza kaybı yaşaması ve bir suçlu olarak görülmesi nedeniyle. çoğu zaman içine kapanmış ve geçmişindeki hislerini hatırlayamadığı için de duygularını pek gösterememiştir. Zamanının çoğunu insanlardan uzakta geçirdiği için de sağduyu eksikliği ve kelime dağarcığı ile insanları sık sık şaşırtmaktadır. İnsanların duygularının ardındaki nedeni anlayamasa da Chigusa başkalarının duygularını veya diğer tarafların (insanlar, hayvanlar veya bitkiler dahil) düşmanca olup olmadığını hissetme konusunda çok iyidir.

Rakan ile tanıştıktan sonra, yolculukları sırasında duyguları yavaş yavaş geri döndüğü için daha açık hale gelir.  Rakan’dan hoşlanmaya başlayınca Rakan’a yakınlaşmaya çalışır ve bazen kelimelerini yanlış ifade eder ve düşüncelerini müstehcen bir şekilde söyler. Ama daha sonra bunu kasıtlı olarak yapar. Kendini Rakan otakusu ilan etmiştir ve diğerleri ona sapık demektedir.

Chigusa’nın siyah saçlı, gözlüklüdür ve yanında bir ağaç tüfeği taşır. Vücuduna karışan bitkiler sayesinde, yaralandığında çıkan kan vücudunu bir bandaj gibi sarar. Bu nedenle de Rakan yanında olduğu sürece Chigusa yenilmezdir. Ayame kanına sahip olması nedeniyle, Chigusa’nın gözleri bir şeyleri aramak için maddelere nüfuz edebilir ve görünmez sarmaşıkların arkasını görebilir. Hatta belirli şeylere odaklanıp onları daraltabilir. Bu da onu bir şeyleri bulma konusunda uzmanlaştırmıştır. Ayrıca uzaktaki yerleri “görmek” için görüş alanını genişletebilme yeteneğine de sahiptir. Çünkü çıplak gözle kıyaslandığında çok daha fazlasını görebilir. Bunu kontrol etmek için genellikle gözlük kullanır. Rakan tarafından hayata döndürüldükten sonra görüşü artar.

Bunların yanı sıra uzun süre yaşamış olması nedeniyle Chigusa, birçok konuda zengin bir bilgi birikimine sahiptir.

 

 

 

Blue Sky Complex  (2013)

Türü: Romantik – Dram – Okul Hayatı- Hayattan Kesitler – Yaoi

Konusu: Motochika Narasaki kalabalık ve gürültülü bir aileden gelmektedir ve iki küçük kardeşi onun yalnız kalmasını neredeyse hiç izin vermezler. Narasaki sadece huzur içinde oturup kitap okuyabileceği bir yer ister. Huzur ve sessizliğe olan bu ihtiyacı, öğretmeninin akşamları okul kütüphanesine bakması için onu zorlamasıyla birlikte tereddütle de olsa kabul eder. Ancak beklemediği bir şeyle karşılaşır. Kütüphaneyle ilgilenmesi için kandırılan kötü bir şöhrete sahip olan suçlu Natsuki Terashima. Başlangıçta Narasaki, Terashima gibi biriyle asla anlaşamayacağına ikna olmuştur. Fakat sakin geçen akşamlarla birlikte Narasaki fikrini değiştirmek zorunda kalır ve tuhaf çift giderek yakınlaşır. Ancak bu anlaşma yaz tatiline kadar sürecektir ve Narasaki kısa süre içinde Terashima’nın ve birlikte geçirdikleri zamanın kendisi için ne anlama geldiğini bulmak zorundadır.

 

Motochika Narasaki

Pek göze çarpmayan ama başarılı bir lise ikinci sınıf öğrencisi olan, Motochika Narasaki, çoğu zaman birkaç kitap okuyabilmek için biraz zaman istemektedir. Dört erkek kardeşi ile birlikte geniş bir aileye sahiptir. Bu yüzden onun için kendi ile baş başa kalabileceği bir zaman dilimi bulabilmek oldukça zordur.

 

 

 

3-gatsu no Lion  (2007)

Türü: Komedi – Drama – Romantik – Seinen – Hayattan Kesitler – Spor

Konusu: Daha küçük bir çocukken ailesini kaybeden Kiriyama Rei, profesyonel bir shogi oyuncusu olmak için çok çaba harcar. Buna yalnız kalmak da dahildir. Ortaokulda profesyonel statüye ulaşan Rei, shogi dünyasındaki az sayıdaki seçkinlerden biri olur. Bu nedenle hem shogi camiasından hem de kendisini evlat edinen ailesinden büyük baskı görmektedir. Bağımsızlık arayışıyla birlikte gergin ev hayatından kurtulup Tokyo’da bir apartman dairesine taşınır. Burada tek başına yaşayan 17 yaşındaki Rei, kendine çok az bakma eğilimindedir ve münzevi kişiliği onu okuldaki ve shogi salonundaki akranlarının dışlamasına neden olur. Ancak Tokyo’ya gelişinden kısa bir süre sonra Rei, geleneksel bir wagashi dükkânı sahibi olan büyükbabalarıyla birlikte yaşayan üç kız kardeş Akari, Hinata ve Momo Kawamoto ile tesadüfen tanışır. Üç kızdan en büyüğü olan Akari, Rei’nin yalnızlığı ve yetersiz yaşam tarzı ile anne misafirperverliği aracılığıyla mücadele etmeye kararlıdır. Geçmişte yaşadıkları trajedilerle başa çıkmaya çalışan Kawamoto kardeşler, Rei ile hayatının büyük bölümünde yoksun kaldığı eşsiz bir aile bağını da paylaşırlar. Shogi kariyeri boyunca fiziksel ve zihinsel olarak kendini korumaya çalışan Rei, başkalarıyla nasıl etkileşim kuracağını ve kendi karmaşık duygularını nasıl anlayacağını öğrenmek zorundadır.

2009’da 2. Yıllık Manga Taishou’ya aday gösterilmiş ve 2011’de ödülü kazanmıştır. 2011’de genel kategoride Kodansha Manga Ödülü’nü (Space Brothers ile paylaştı), 2014’te 18. Tezuka Osamu Kültür Ödülü’nün Büyük Ödülü’nü ve 2021 yılında 24. Japonya Medya Sanatları Festivali Ödülleri Büyük Ödülünü kazanmıştır.

 

Rei Kiriyama

Doğum Tarihi: 26 Nisan
Serideki Yaşı: 18
Boy: 170cm

Rei, profesyonel bir shogi oyuncusudur. Ortaokulda profesyonel olan Rei, beşinci shogi oyuncusu olarak shogi topluluğunda büyük beğeni toplamaktadır. Maaşını birikimleriyle birleştirirken, resmi maçlarıyla lise arasında mekik dokumaktadır. Ayrıca yalnız yaşamaktadır. Hikayenin en başında Rei, Kawamoto’nun evini sık sık ziyaret eder ve buradaki aile, Rei’in yakın olma konusundaki isteksizliğine rağmen ona kendilerinden biri gibi davranır.

Rei’nin siyah çerçeveli gözlükleri, koyu yeşil gözleri ve parlak dalgalı siyah saçları vardır. Genellikle üzerinde ya onu evlat edinen babasının eski yeşil süveteri ya da okul üniforması vardır. Üniforması, beyaz düğmeli gömlek ve siyah pantolondan oluşan sade bir görünüme sahiptir. Soğuk aylarda uzun siyah bir palto da giyer. Boncuk gibi gözleri, kalın saçları ve ağzının kenarlarının sürekli açık görünmesi ona bir aslan-köpek gargoyle görünümü verir,. Belki de bu onun odaklanmış katı ve hırslı kişiliğine bir gönderme niteliği taşıyabilir.

Rei’nin karmaşık çocukluğu, onu evlat edinen ailesiyle gergin ilişkisi onu daha içe dönük biri olmaya itmiştir. Travmatik çocukluğunun bir sonucu olarak da dünden bugüne taşıdığı pek çok duygusal yara izi vardır. Hiçbir zaman herhangi bir psikolojik veya psikiyatrik bir bozukluğa sahip olarak tanımlanmasa da genellikle normların dışında olarak tasvir  edilmektedir. İçe dönük, uysal ve utangaç olmasının yanı sıra zeki ve mantıklı biridir. Çoğu zaman beceriksizce göründüğü anlarının kaynağı ise içe dönük doğasıdır. Etrafındaki dünyayla etkileşime girerken (özellikle Kawamoto ailesi ile ilgili olarak), olumsuz düşünce süreçlerinin çoğunu anlamaya başlar ve hayata olan bakış açısını kademeli olarak değiştirir.

 

 

 

Koori no Mamono no Monogatari (1996)

Türü: Macera – Komedi – Fantastik – Dram – Doğaüstü – Gizem – Shounen Ai

Konusu: Bir mağaranın derinliklerinde, uzun yıllardır buzun içine hapsolmuş bir iblis yatmaktadır ve kendisini bağlayan bu laneti bozmak için “gözyaşı mücevherini” aramaktadır. İblis Blood, en saf gözyaşlarını dökecek insanı beklemektedir. Çünkü bu gözyaşlarından oluşan mücevher tam da aradığı şeydir.
Günlerden bir gün mağarada Ishuca adında genç bir adam belirir ve bir hastalıktan mustariptir. Zayıf kalbinin uzun süre dayanamayacağını bildiğinden buraya ölmek için gelmiştir. Ishuca’nın nazik doğasından etkilenen Blood, ona doğru çekildiğini hisseder. Bir zamanlar olduğu acımasız, soğuk iblisten yavaş yavaş uzaklaşmaya başlar. Ancak çok geçmeden Ishuca ölür ve onun ölümden üzüntü duyan Blood ağlamaya başlar. Gözyaşıları “gözyaşı mücevheri “ne dönüşür ve onun gücü sayesinde İshuca’nın hayatı kurtulur. Ardından ikili bir yolculuğa çıkar. Yolda, Blood bazı eski yol arkadaşlarıyla yeniden bir araya gelse de iblisler onun eski haline dönmesini ister. Ama Blood, Ishuca ile seyahatine devam etmeye kararlıdır. Bu yüzden eski arkadaşları ona düşman olur. Kendi geçmişini Ishuca’ya itiraf eden Blood, bir daha asla başka bir insanı öldürmeyeceğine söz verir. Yolculuklarını tamamladıktan sonra kendilerini Toei Kayalıkları’nda bulurlar … !?

 

Ishuca Lake Sierra Vise Ell

Doğum Tarihi: 7 Ağustos
Serideki Yaşı: 18
Saç Rengi: Kızıla çalan kahverengi
Göz Rengi: Mavi
İblisler arasında doğan safkan bir iblistir. Kuzeyin şeytanlarına komuta eden liderdir. Mükemmel görünümüyle birlikte iblisler arasında oldukça popülerdir. 60 yıl önceki iblis avında, tapınak tarafından yakalanıp, batıda bir mağarada buza mühürlenir.. Ishuca ile görüşmesiyle de mühür kırılır ve serbest kalır.

 

 

 

Ouran Koukou Host Bu (2003)

Türü: Komedi – Drama – Romantik – Harem – Okul Hayatı – Shoujo – Gender Bender

Sadece zengin ve güçlülerin çocuklarının devam ettiği bir akademi olan Ouran Lisesi’nde, öğrencilerin en seçkinlerinden oluşan bir kulüp vardır: efsanevi Ev Sahibi Kulübü. Kulübün odasında altı güzel ve sıkılmış erkek, zamanlarını aynı derecede güzel ve sıkılmış kızları eğlendirerek geçirmektedir. Fakir bir burslu öğrenci olan Haruhi Fujioka’nın bu kulübe  karşı hiçbir ilgisi yoktur; ta ki kulüp odasında değerli bir vazoyu kırana kadar. Bir erkekle karıştırılan Haruhi, borcunu ödemek için Kyouya Ootori tarafından kulüp için çalışmaya zorlanır. Kulübün prenslere lideri Tamaki Suou, ona ev sahipliğinin yollarını öğretmek için kanatları altına alacaktır. Yine de kulüp üyeleri etraftayken işler hiçbir zaman basit değildir. En sıradan olaylar bile şakacı ikizler Hikaru ve Kaoru Hitachiin, metanetli Takashi Morinozuka ve tatlı Mitsukuni “Hunny” Haninozuka gibileriyle büyük gösterilere dönüşebilir. Haruhi burada altı üyenin ne kadar zengin olduğunu ve zenginlerin diğer insanlardan ne kadar farklı olduğunu keşfedecek, ev sahiplerinin gösterişli dünyasında nasıl hayatta kalacağını öğrenecektir.

 

Kyouya Ootori

Doğum Tarihi: 22 Kasım
Serideki Yaşı: 17
Boy: 180cm
Kan Grubu: AB
Burcu: Yay
En Sevdiği Dersler: İngilizce, Almanca, Fizik

Ouran Gakuen’de ikinci sınıf öğrencisi olan Kyouya Ootori, en iyi arkadaşı olan Tamaki Suoh ile birlikte kurduğu Ev Sahibi Kulübün kurnaz ve hesapçı başkan yardımcısıdır. Tamaki başkan olsa da kulübü aslında yöneten Kyouya’dır. Kulübün masraflarıyla o ilgilenmektedir. Hatta üyelere ait eşyaları kar için satmaktadır. Perde arkasındaki kukla ustası rolü nedeniyle “Gölge Kral” lakabını alır. Çok zengin ve nüfuzlu ailesinin üçüncü oğludur. Bu yüzden babasının gözüne girebilme ve aile işini devralabilmek için iki ağabeyini de geçmesi gerekmektedir. Katı babasının yüksek beklentilerini karşılamak için son derece sıkı çalışsa da pek yararı yok gibi görünmektedir.

Kyoya’nın  kahverengimsi gri gözleri ve kısa siyah saçları vardır. Uzun boylu, zayıf ve çerçevesiz gözlükler takmaktadır. Ayrıca bir fikri netleştirmeye çalışırken gözlüklerini burun köprüsüne itme veya bir şekilde ayarlama alışkanlığı sahiptir. Diğer kulüp üyeleri gibi o da modaya uygun modern kıyafetler giymekte ve klasik bir görünüm elde edebileceği tasarım elbiseler tercih etmektedir. Her zaman son derece bakımlı, şık ve temiz bir görünümü vardır. Yine de sıradan bir alışveriş merkezini gezmek için diğer kulüp üyelerine katılmaya zorlandığında ve İsteksizlik Günü’nde dağınık bir görüntü çizer.

Güçlü olan veya üst tabakadan insanlara karşı çok kibardır ve yalnızca kendisine bir şekilde fayda sağlayabilecek insanlara yardım ettiğini iddia eder. Buna rağmen zaman zaman özverili bir taraf sergileyebilmektedir. Kendini beğenmiş olduğu kadar komik, kızgın görünse de gizliden gizliye korkan biridir. Zeki ve mantıklıdır da.

Genellikle iş ve okul nedeniyle geç saatlere kadar ayakta kalmaktadır. Ayrıca hipotansiyondan mustariptir. Sabaha kadar uyumadığı için kendisini uyandıran diğer kulüp üyelerini azarlar. Arkadaşları tarafından uyandırıldığında etrafa yaydığı öldürücü aura ve genel olarak sabahları kötü bir ruh haline bürünmesinden dolayı “Düşük Tansiyon Lordu” lakabına da sahiptir.

Kyoya’nın Ev Sahibi Kulübündeki gül rengi lavantadır. Japon kültüründe bu, Kyoya’nın sahip olduğu ayrıcalık ve zenginliği temsil etmektedir. Batı kültüründe mor gül, ilk görüşte büyü ve sevginin sembolüdür.

 

 

 

Hoshi no Samidare (2005)

Türü: Komedi – Aksiyon – Drama – Romantik – Seinen – Hayattan Kesitler – Psikolojik – Fantastik – İsekai

Bir gün, üniversite öğrencisi Yuuhi Amamiya’ya konuşan kertenkele Sir Noi Crezant karşılaşır ve böylece fantastik bir hikayeye başlar. Güçlü büyücü Animus, Dünya’nın yörüngesinde yükselen devasa bir mekanizma olan Bisküvi Çekici ile Dünya’yı yok etmeyi istemektedir. Dünya’nın tek umudu ise prenses ile görevi prensesi korumak ve Animus’u yenmek olan Canavar Şövalyeleridir.
Yuuhi, Kertenkele Canavar Şövalyesi olarak seçilir. Çok geçmeden de büyücü tarafından yaratılan bir golemden kendini korumak zorunda kalır. Ardından Prenses Samidare Asahina tarafından kurtarılır ve ona sadakat yemini eder. Ancak prensesin niyeti Dünya’yı kurtarmak değildir. Yuuhi’ye gerçek amacını açıklar. Niyeti; Animus’un Dünya’yı yok etmesini önlemek olsa da daha sonra gezegeni kendi eliyle yok etmektir. İkili Animus’un golemlerinin saldırılarını savuşturmaya devam ederken, kalan Canavar Şövalyeler yavaş yavaş toplanır ve güçlerini kullanmayı öğrenir. Yuuhi, Asahina ile yakınlaştıkça, onun planlarına uyup uymayacağına ya da Dünya’yı kurtarıp kurtarmayacağına kendisi karar vermek zorunda kalacaktır. Bu süreçte, gerçek benliğiyle de yüzleşmeli ve sadakatini sorgulamalıdır.

 

Yuuhi Amamiya

Serideki Yaşı: 19

Yuuhi, hikayenin başında Noi Crezant’ın dünyayı kurtarmaya yardım etme isteğini reddeden, münzevi bir üniversite öğrencisidir. Yuuhi’nin sosyal açıdan içe dönük olmasının nedeni ise  onu yetiştiren ve arkadaş sahibi olmanın faydasız olduğuna inanan büyükbabasıdır. En sonunda prenses olarak adlandırdığı Samidare Asahina’ya yardım etmek için fikrini değiştirir.
Yeteneğine etki alanı kontrolü denir. Küçük bir hava kabarcığına zayıf bir tele kinetik kuvvet uygulayabilir. Bu sadece kendini birkaç saniye yerin üstünde tutacak veya bir düşmanın saldırısını yavaşlatacak kadar etkilidir. Genel dövüş becerileri diğer karakterlerin çoğundan çok daha zayıftır.

Yuuhi, zayıf ve cılız bir görünüme sahip genç bir yetişkindir. Yeşil gözlü, siyah saçlı ve gözlüklüdür. Genellikle olaylara karşı kayıtsız bir görünümü vardır ve duygularını pek belli etmez. Ayrıca çok zeki biriydi. Bu zekasını savaş sırasında etkili bir şekilde kullanmıştır.

Yetiştirilme tarzından kaynaklı olarak anti sosyal biri olan Yuuhi, her fırsatta arkadaş edinmekten kaçınmaya çalışır. Diğer insanların yaşamlarına veya duygularına saygısı da pek yoktur. Seri boyunca bu özelliği tersi yönde değişecek ve birkaç arkadaş da edinecektir. Bazen çok soğuk ve duygusuzdur.  Yine de biri Samidare ile flört ederse kıskançlık da gösterdiği olmuştur. Bu nedenle Mikazuki’yi, Samidare’ye de aşık olduğu için büyük bir rakip olarak görmektedir. Samidare’ye çok sadıktır ve onu mutlu ederse onun için ölmekten de çekinmeyecektir.

 

 

Related Posts

Vengeance of the Doctress Manhua Yazar/Çizer: Xiao Feng & Su Mian Yayın Tarihi: 2019 Konusu: Eski bir tıp öğrencisi olan ana karakter, bir suikast sonucu ölmüş ve yeniden doğmuştur. Yeni…

The Girlfriend Project Türü: Komedi – Dram – Romantik – Okul Hayatı – Shoujo Ai – Yuri Yazarlar: Bre Indigo & Protokrawl & Tami Babikian Çizerler: Kouwarra & Sahyu &…

Sweet Things in Secondary School Türü: Komedi – Romantik – Okul Hayatı – Shoujo Yazar & Çizer: Sang An Konusu: Bahar, her zaman aşkın tomurcuklanmasının sembolü olmuştur. Peki ya, hoşlandığı…

Yorum

Raindrop Fansub