Gelmiş Geçmiş En İyi Komedi Mangaları

Slam Dunk (1990)

Türü: Komedi – Dram – Psikoloji – Okul Hayatı -Shounen – Hayattan Kesitler -Spor

Yazar & Çizer: Takehiko Inoue

Takehiko Inoue tarafından yazılmış ve çizilmiş olan Slam Dunk, lise basketbolunu konu alan bir manga serisidir. 1990-1996 yılları arasında haftalık olarak çıkan serinin 1993-1996 yılları arasında 101 bölümden oluşan anime versiyonu yayınlanmıştır. YÇıkış yaptığı yıldan itibaren Japonya’da büyük bir hayran kitlesi kazanan manga, 2013 yılına gelindiğinde 120 milyondan fazla elde ettiği satış ile Japonya’da basılmış mangaların arasında birinci sırayı almıştır. 1994’te 40. Shōgakkan Manga Ödülleri’nde “Shōnen Manga Ödülü”nü almaya hak kazanmış, 2006’da Japonya Kültür Bakanlığının organize ettiği “Medya Sanatları Festivali”nde “Japon Medya Sanatları ilk 100 Seçkisi”nde ‘Manga’ kategorisinde birinci sıraya yükselmiştir. 2001 yılında Shueisha Yayınları’nın baş yapıtları tekrar yayınlama projesi de Slam Dunk ile başlamıştır.

Mangada anlatılan hikaye Shōhoku Lisesi’ne yeni başlayan Hanamichi Sakuragi isimli kızıl saçlı, kavgacı bir gencin yaşamını ele almaktadır. Uzun boylu ve güçlü bir beden yapısına sahip olması nedeniyle basketbol takımı kaptanının kız kardeşi tarafından takıma davet edilen Hanamichi, Haruko’ya ilk görüşte aşık olur ve basketbolla hiçbir alakası olmasa da takıma katılır. Zamanla basketbolu sevmeye başlar ve daha yetenekli bir oyuncu haline gelir. Yazın yapılan Liseler Arası Basketbol Turnuvasını kazanmak isteyen Shōnan Takımı, Kanagawa bölgesi elemelerini geçip, turnuvaya her yıl üst sıralardan girmeyi başaran Shōyō Lisesini yenerek, finallere katılma hakkını elde eder. Finallerde Kainan Lisesi ile olan ilk maçlarında yenilseler de turnuvayı ikinci bitirmeyi başarırlar. Daha sonra da birinci olan Kainan Lisesi ile birlikte Japonya Turnuva’sına katılırlar. Hiroshima’da gerçekleşen turnuvanın ilk ve ikinci turunu kazanmalarına rağmen üçüncü turda yenilerek elenirler. Turnuvanın ardından lise son sınıfta olan Takenori ve Kogure takımdan ayrılır. Kış seçmelerine ‘yeni takım’ ile hazırlanmaya başlarlar. Hanamichi sırt problemi için rehabilitasyona gider ve tekrar maça çıkabileceği günü beklemeye başlar.

Manga bir sonuca ulaşmadan 1996 yılında bitmiştir. Ancak Takehiko Inoue devamını da çizebileceğini belirtmiştir. Kendi internet sitesinde “çizmek istediğim zaman çizerim” diye yazmıştır. Ayrıca seri içindeki maç kuralları ile resmi kurallar arasındaki farklılıklar bulunmaktadır. Bunun sebebi de 2001 yılında resmi basketbol kurallarında değişiklikler olmasıdır. 2009’da “Slam Dunk – 10 Gün Sonrası” adlı bir bölüm yayınlanmıştır.

 

 

One Piece (1997)

Türü: Aksiyon – Macera – Komedi – Dram – Fantastik – Shounen

Yazar& Çizer: Oda Eiichiro

Eiiçiro Oda tarafından yazılan ve çizilen manga serisi, Ağustos 1997 tarihinden bu yana Shueisha’nın Weekly Shonen Jump dergisinde yayınlanmaktadır. One Piece, şeytan meyvesi yiyerek doğaüstü güçler kazanmış, Monkey D. Luffy isimli, 17 yaşındaki bir genci ve zaman içinde toplayıp mürettebatına kattığı korsanlardan oluşan Hasır Şapka Korsanları’nın maceralarını anlatmaktadır. Hasır Şapka Korsanları’nın kaptanı olarak Luffy, korsanların bir sonraki Kralı olmak ve dünyanın “One Piece” olarak bilinen nihai hazinesini aramak için Grand Line’ı keşfetmektedir.

Luffy, çocukluk yıllarında hayatını kurtaran korsana özenerek en büyük hayali olan Korsanlar Kralı olmak ister. Ancak kazara lastik gibi esneme gücü kazandığında hayatı değişir. Luffy’nin Korsanlar Kralı olma yolundaki maceralarını anlatmakta olan hikâye manga olarak 1996 yılında, Anime uyarlaması olarak 1998 yılında yayınlanmıştır ve günümüzde de yaşadığı maceralar hala devam etmektedir. Yolculuğu East Blue Denizi’nden başlayıp One Piece (sınırsız miktarda zenginlik ve şöhret vadeden bir hazine) denilen hazinenin olduğu Grand Line’a kadar uzanmaktadır. Bu yolculuk sırasında tayfasını da toplayan Luffy; Dünya’nın en iyi kılıç ustası olmak isteyen Roronoa Zoro’yu, Dünya’nın haritasını çıkartmak isteyen Nami’yi, denizin cesur savaşçısı olmak isteyen Usopp’u, tüm denizlerin birleştiği All Blue’yu bulmak isteyen aşçı Sanji’yi, tüm hastalıkların tedavisini bulmak isteyen Chopper’ı, hiçbir tarih kaydı olmayan Kayıp Yüzyıl’ı öğrenmek için Rio Poneglyph’ini bulmak isteyen Robin’i, tüm dünyayı dolaşabilecek bir gemi yapmak isteyen Cyborg Franky’yi, iskelet bir müzisyen Brook’u, ve denizadam Jinbe’yi Going Merry isimli gemisindeki tayfasına alır. Birlikte, hayallerinin peşinde denizlerde giderken diğer korsanlar, kelle avcıları, suç örgütleri, devrimciler, gizli ajanlar ve yolsuz Dünya Hükûmeti’nin askerleri ve çeşitli diğer arkadaş ve düşmanlarla karşılaşırlar.

Gol D. Roger, en güçlü ve en ünlü korsan olan Korsanlar Kral olarak bilinmekteydi. Roger’ın Dünya Hükûmeti tarafından ele geçirilmesi ve ölümü dünya çapında bir değişiklik getirir. Korsan Kral idam edilmeden önce, dünyanın pek çok korsanına geride bıraktığı serveti tek parça halinde bulmaları için meydan okumuştur. Böylece ölümünden önceki son sözleri, dünyanın en büyük hazinesi olan One Piece’in yerini ortaya çıkarmış ve yeni bir çağ başlatmıştır: Korsanların Büyük Çağı. İnsanlar korsan olup One Piece’i bulmak ve Korsanlar Kralı olmak için denize açılırlar.

One Piece; hikâye anlatımı, sanat, karakterizasyon ve mizahı için övgü almıştır. Manganın birkaç cildi, Japonya’daki herhangi bir kitabın en yüksek başlangıç baskısı da dahil olmak üzere yayın rekorlarını kırmıştır. Seri, Guinness Rekorlar Kitabı’na “tek bir yazar tarafından yayınlanan aynı çizgi roman dizisi için en fazla kopya” rekoru olarak girmiştir. Manga, (Nisan 2021 itibarıyla) dünya çapında 43 ülkede 480 milyondan fazla tiraja sahiptir ve bu da tarihteki en çok satan manga serisidir. Aynı zamanda 2018’de üst üstte 11 yıl en çok satan manga olmuştur.

Elde ettiği diğer başarıların bazıları şöyledir: Tezuka Osamu Kültür Ödülü için 2000-2002 yılları arasında finalist olmuştur. Almanca çevirisi 2005, 2008 ve 2009 yıllarında Frankfurt Kitap Fuarı Çizgi Roman Merkezi’nde Sondermann izleyici ödülünü kazanmıştır. 2012’de Neko Darake ile birlikte 41. Japonya Karikatürcüler Derneği Ödülü Büyük Ödülü’nü kazanmış, 2018’de Kumamoto Valiliği Onur Ödülü’nü almıştır.

 

 

Hagane no Renkinjutsushi (2001)

Türü: Aksiyon – Macera – Komedi – Dram – Fantastik – Bilim Kurgu – Shounen – Doğaüstü – Trajedi
Yazar & Çizer: Arakawa Hiromu

Hiromu Arakawa tarafından yazılan bir manga serisidir. Seri, 2001-2010 yılları arasında Monthly Shōnen Gangan dergisinde 27 tankōbon* cildi halinde yayımlanmıştır. Seri dünya çapında yaklaşık 65 milyon satmıştır. Ayrıca manga iki anime televizyon serisine ve iki animasyon filmine uyarlanmıştır. Seriyi esas alan özgün video animasyonları, video oyunları, ek kitaplar, kart oyunları, oyuncak figürler ve hediyelik eşyalar da üretilmiştir. 1 Aralık 2017 tarihinde de live action filmi yayımlanmıştır. İlk anime (2003) mangadan tamamen farklı ve bağımsız bir konu işlerken, ikinci anime FullMetal Alchemist: Brotherhood (2009) orijinal manga ile paraleldir. TV Asahi’nin Japonya’da yaptığı internet anketinde tüm zamanların en iyi animesi olmuştur. 2005 yılında Anime Insider tarafından “Yılın Animesi” seçilmiş, 2007’de Amerikan Anime Ödülleri’nde 6 dalda aday olmuş ve 5 ödül kazanmıştır.

Burada anlatılan dünya 20.yüzyılın başlarında, Sanayi Devrimi sonrasındaki Avrupa’ya benzemektedir. Bu alternatif dünyada hikaye Amestris isimli bir ülkede geçer. Bu kurgusal dünyada yaygın olarak kullanılan ve en gelişmiş bilimsel tekniklerden birisi olan simyadan bahsedilir. Simya yoluyla annelerini yaşama döndürmeye çalışırken başarısızlığa uğrayan ve kendi bedenleri parçalanan Edward ve Alphonse Elric adlı iki kardeşin, bedenlerini geri getirmek amacıyla felsefe taşını arayışlarını konu alır.

Edward ve Alphonse Elric Amestris ülkesinin Resembool köyünde yaşamaktadır. Babaları Hohenheim, yetenekli bir simyacıdır ve Edward bir çocuk, Alphonse ise daha bebekken evden ayrılmıştır. Yıllar sonra anneleri Trisha Elric’i ölümcül bir hastalık nedeniyle kaybederler. Annelerinin ölümünün ardından onlara simya öğretecek bir öğretmen buluncaya kadar Winry ve onun babaannesiyle birlikte yaşarlar. Eğitimlerini tamamlayınca babalarının notları arasında buldukları dönüşüm çemberi ile annelerini yeniden canlandırma amacıyla eve dönerler. Bu girişimleri başarısız olur ve bunun bedelini Edward’ın sol bacağı ile Alphonse da tüm vücudu ile öder. Kardeşini kurtarmaya çalıştığında ise Edward bu kez de sağ kolunu kaybeder. Bunun üzerine kardeşinin ruhunu bir zırha mühürler ve Edward’ın sol bacağı ve sağ kolunun yerine bir çeşit gelişmiş protez uzuv takılır. Edward, Devlet Simyacılar’ının kaynaklarından faydalanarak kendisinin ve Alphonse’un kaybettiklerini nasıl geri alabileceklerini araştırabilmek için Devlet Simyacısı olmaya karar verir. Daha sonra Felsefe Taşı’nı öğrenene kardeşler, vücutlarını geri kazanabilmek için yola çıkarlar. Yol boyunca Felsefe Taşı’nın hiçbir zaman bilmek istemeyecekleri sırlarını keşfederler.

*Tankōbon, kendiliğinden eksiksiz olan ve bir serinin veya cildin parçası olmayan bir kitap için kullanılan bir terimdir. Japonya’da çoğunlukla çoklu serilere sahip olan dergilerin aksine tek bir manganın bireysel ciltlerine atıfta bulunularak kullanılır.

 

 

Yotsubato! (2003)

Türü: Komedi – Shounen – Hayattan Kesitler
Yazar & Çizer: Azuma Kiyohiko

Seri küçük Yotsuba ile babasının kırsal bir kesimde yaşarken, şehre taşınmalarıyla başlar ve bu yer değiştirmenin sonucunda yaşamı değişen Yotsuba’nın başından geçen komik olaylara şahitlik ederiz. Komşuları onları tanımaya çalışırken, sevimli Yotsuba’nın merakı, heyecanı, sevimliliği ve kendince açıklamaları çevresindeki herkesin günlük yaşamını sıra dışı hale getirecektir.

2006’da Japonya Medya Sanatları Festivali’nde manga dalında Mükemmellik Ödülü’nü kazanmış, 2008’de Manga Taishō ödülüne ve 2008 ve 2016’da 12. ve 20. Osamu Tezuka Kültür Ödülü’ne ve “Çocuklar için En İyi Yayın” kategorisinde Eisner Ödülü’ne aday gösterilmiştir.

 

 

One Punch-Man  (2012)

Türü: Aksiyon – Macera – Komedi – Dram – Bilim Kurgu – Seinen – Doğaüstü

Yazar: ONE

Çizer: Murata Yuusuke

ONE adlı sanatçı tarafından yaratılan bir Japon süper kahraman serisidir. Tek bir yumrukla rakibi kim olursa olsun yenebilen, ancak ezici gücü nedeniyle bu durumdan sıkıldığı için değerli bir rakip bulmaya arayışına giren Saitama’nın hikâyesini anlatmaktadır.

Süper Kıta Dünyası’nda, güçlü canavarlar ve kötü adamlar şehirlerde ortalığı kasıp kavurmaktadır. Buna karşılık milyoner Agoni, kötülükle savaşmak için süper kahramanlar kullanan Kahraman Derneği’ni kurar. Hiçbir bağı bulunmayan kahraman Saitama, Z Şehri’nden gelmektedir. Kahramanca işler yapmak da hobisidir. Tek bir yumrukla herhangi bir düşmanı yenebilecek kadar kendini eğitmiştir. Fakat bu eşsiz güç zamanla onu rahatsız eden bir sıkıntıya dönüşür.

Saitama, ailesini öldüren ve onu bir canavardan kurtardıktan sonra memleketini yok eden başka bir cyborgdan intikam almak isteyen bir siborg olan Genos’a gönülsüz bir şekilde akıl hocası olur. Saitama ve Genos, Kahramanlar Derneği’ne katılır, ancak yazılı giriş sınavında düşük puan aldığı için Saitama düşük bir giriş derecesiyle yerleştirilir. İnsanları iki devasa felaketten kurtarmasına, kendini kahramanlar birliğine kayıt ettirmesine rağmen başarıları halk tarafından fark edilmez.

Kahin Shibabawa, ölmeden önce dünyanın tehlikede olduğunu tahmin ettiğinden Kahraman Derneği en iyi kahramanları bir toplantıya çağırır ve bu sırada Boros adında bir uzaylı, gezegeni istila eder. Kahramanlar uzaylı güçleri öldürür ve Boros’un gemisini yok eder. Saitama onu teke tek dövüşte öldürür. Öldürmek için de birden fazla yumruk atar. Sonrasında Saitama, dövüş sanatçısı Bang ve Esper Blizzard gibi kahramanlarla tanışır. Canavarlar daha fazla görülmeye başladığı bir ortamda, Bang’in eski çırağı ve kendini Kahraman Avcısı” olarak adlandırılan haydut dövüş sanatçısı Garo, çocukken uğradığı zorbalık nedeniyle “kahramanca” olan her şeye karşı kin beslediğinden kahramanları korkutmaya başlar.

Canavar akınlarının, Kahraman Birliği’ni yok etmeye niyetli canavarlardan oluşan bir organizasyon olan Canavar Birliği’nin işi olduğu ortaya çıkar. Çeşitli şehirlere saldırıp, bir Kahraman Birliği yöneticisinin çocuğunu kaçırırlar ve kahramanlara “Canavar Hücresi” teklif ederek onları işe alırlar. Canavar hücresi insanların yenildiğinde olağanüstü yeteneklere sahip canavarlara dönüşmesine neden olan hücrelerdir. Garo, gitgide daha fazla kahramanın peşine düşerken kahramanları putlaştıran bir çocukla bağ kurar ve savaş hünerleri yavaş yavaş yükselir. Canavar Derneği onu işe almaya çalışır ve Garo reddettiğinde çocuğu kaçırır ve sonunda yakalanır. Kahraman Derneği, esir çocukları kurtarmak için karargaha saldırır ve Z Şehri’ni yok eden kaotik bir savaş başlar. Blizzard’ın çocukluk arkadaşı ve örgütün beyni olan Psykos’u ele geçirmesiyle neredeyse her canavar savaşta öldürülür. Saitama, canavarlardan düşenleri toplamak için geldiğinde son derece güçlü kahraman Blast ile tanışır ve Blast onu yalnızca “Tanrı” olarak bilinen bir tehdide karşı uyarır. Garo son derece güçlü bir canavara dönüşerek kahramanların ağır şekilde yaralar. Saitama onunla yüzleştiğinde ise kalan kahramanları zahmetsizce yener, canavar mutasyonunu yok etmeyi ve acımasız bir savaştan sonra onu bir insana döndürmeyi başarır. Diğer kahramanların itirazlarına rağmen Saitama, Garo’nun çocukla gitmesine izin verir.

Savaşın ardından Kahramanlar Cemiyeti’nin kötü performansı, kamuoyunda hayal kırıklığına neden olur. Birkaç kahraman ve yetkili, emekliye ayrılmaya, bir grup ise rakip grup olan Neo Heroes’a katılmaya karar verirler.

One-Punch Man’in ilk cildi 12 Aralık 2012’de yayınlanmıştır. 14 Haziran 2012’den itibaren de Shueisha’nın Tonari no Young Jump web sitesinde kendisine yer bulmaktadır. Manga versiyonu Yusuke Murata tarafından çizilmiştir. Bölümler periyodik olarak toplanmakta ve tankōbon ciltlerinde basılmaktadır.  Kuzey Amerika’da seri 21 Ocak 2013’te Viz Media’nın Weekly Shonen Jump (o zamanki Shonen Jump Alpha) tarafından manganın yeniden çevrimini İngilizce olarak yayınlamak için lisansı alındı. Nisan 2020 itibarıyla, manganın yeniden çevrimi dünya çapında 30 milyondan fazla sattı ve onu en çok satan manga serilerinden biri haline getirdi.

Not: 7. yıllık Manga Taishou Ödülü’ne aday gösterilmiştir.

 

 

GTO (1996)

Türü: Komedi – Dram – Ecchi – Okul Hayatı – Shounen – Hayattan Kesitler

Yazar & Çizer: Fujisawa Tohru

Tohru Fujisawa tarafından yazılan bir manga serisidir. Seri, Ocak 1997-Şubat 2002 tarihleri arasında Weekly Shōnen Magazine dergisinde yayınlanmıştır. Hikâye, Japonya’nın Tokyo kentinde bulunan özel bir ortaokul olan Holy Forest Akademisi’nde öğretmen olan 22 yaşındaki eski bōsōzoku çetesi üyesi Eikichi Onizuka’ya odaklanmaktadır. Seri, her ikisi Onizuka’nın de öğretmen olmadan önce hayatına odaklanan önceki Shonan Junai Gumi ve Bad Company manga serilerinin devamıdır.

Manganın popülaritesi nedeniyle, GTO’nun birkaç uyarlaması yapılmıştır. Bu uyarlamalar arasında Temmuz-Eylül 1998 tarihleri arasında yayınlanan 12 bölümlük bir televizyon dizisi, Masayuki Suzuki’nin yönettiği ve Aralık 1999’da gösterime giren bir canlı çekim filmi ve Pierrot tarafından hazırlanan ve Haziran 1999-Eylül 2000 tarihleri arasında yayınlanan bir anime serisi bulunmaktadır. İkinci canlı aksiyon dizisi 2012’de ve 2014’te de iki adet dizi yayınlanmıştır. 1998 yılında shōnen kategorisinde Kodansha Manga Ödülü’nü kazanmıştır.

Eski bir motosiklet çetesi üyesi olan Eikichi Onizuka’nın hayatındaki tek amacı en iyi öğretmen olmaktır. Zorla girmeyi başardığı okuldan, aynı şekilde zorla mezun olup diplomasını alır. İş için başvurduğu ilk okulda kötü bir deneyim geçirir ve kendini yollara vurur. Ama okulun müdürü Onizuka’dan etkilenmiştir ve onu işe almak ister. Bunun üzerine Onizuka tekrar okula geri döner ve çalışmaya başlar. Ancak Onizuka’nın bulunduğu sınıfta hayalini kurduğu cici öğrenciler yerine okulun en problemli ve öğretmenlerden nefret eden öğrenciler bulunmaktadır. Onizuka’nın görevi ise bu sınıfı hizaya sokmak olup, en iyi öğretmen olmak için çabaladığından bunu bir fırsat olarak görür.

 

 

Angel Densetsu (1992)

Türü: Aksiyon – Komedi – Martial Arts – Romantik – Okul Hayatı – Shounen – Hayattan Kesitler

Yazar & Çizer: Yagi Norihiro

Bir meleğin kalbine sahip olan Kitano Seichiro, okulunu asla aksatmayan, yaşlılara yardım eden, derslerinde başarılı, mükemmel bir öğrencidir. Ancak bu kadar iyi kalpli bir genç olsa da bir iblisin suratına sahiptir. Yeni transfer olduğu Hekikuu Lisesindekiler, onu görünce Seichiro’nun etraftaki en tehlikeli serseri olduğunu düşünürler. Ancak Seichiro, bir karıncayı bile incitemeyecek biriyken aksilikler, onun çevredeki en güçlü gardiyan olmasını sağlamıştır. Şimdiye kadar, görünüşü nedeniyle hiçbir arkadaş edinememiş olan Seichiro’nun yeni lisesindekiler, onun suratının ardındakileri görebilecek midir?

 

 

Otoyomegatari (2008)

Türü: Komedi – Dram – Tarihi – Romantik – Seinen – Hayattan Kesitler

Yazar & Çizer: Mori Kaoru

Kaoru Mori tarafından yazılan bir manga serisidir. Seri, başlangıçta Harta ve daha sonra Aokishi dergisinde yayınlanmıştır. 2012’de Angoulême Uluslararası Çizgi Roman Festivali’nde Prix Intergénérations (Nesiller Arası Ödül) ve 2014’te Manga Taishō Ödülü’nü kazanmıştır.

Hikaye, 19. yüzyılın sonlarında Rus İmparatorluğu’nun Orta Asya’yı işgali sırasında Hazar Denizi yakınlarındaki kırsal bir kasabada yaşayan, on iki yaşındaki Karluk ile evlenmek için uzak bir köyden buraya gelen genç bir kadının, Amira’nın etrafında dönmektedir. Seri, bu ikilinin zaman geçtikçe ilerleyen ilişkilerini konu edinse de burada yaşayan diğer genç kadınların günlük yaşamları hakkında da kesitlere yer vermektedir.

Amira isimli yirmi yaşındaki genç kız, göçebe bir topluluktan köy yaşamına yeni geçmiş bir topluluğa gelin olarak gönderilmiştir. Ama daha önce damadı hiç görmemiş olan Amira, düğün günü damat Karluk’u görünce yaşı dolayısıyla büyük bir şaşkınlık yaşar. Yine de Amira, tipik bir kadın manga kahramanı olarak kaderine razı gelen, inanılmaz iyi kalpli, güzel ve çok yetenekli bir gelindir. Karluk’a eş olmak konusunda hiçbir itirazı bulunmaz. Gelin geldiği bu Türk kabilesine kendi yöresinin adetlerini öğretecek, bu süreçte de devamlı etrafına iyilik saçacaktır. Ta ki bir gün Amira’nın ailesinin, zengin birine verebilecekleri başka bir kızları kalmayana kadar…

 

 

20 Seiki Shounen (1999)

Türü: Aksiyon – Komedi – Dram – Tarihi – Korku – Yetişkin – Mecha – Gizem – Psikoloji – Okul Hayatı – Bilim Kurgu – Seinen – Doğaüstü – Trajedi

Yazar & Çizer: Urasawa Naoki

Kenji çocukluğunda Rock’n roll yıldızı olma ve Dünya’yı kurtarma hayalleri kurmuş, market işletmeciliği yapan sıradan biridir. Bir gün peş peşe garip olaylar olmaya başlar. Kenji, çocukluk arkadaşlarından birinin esrarengiz intiharının ardından olayların kendi çocukluk anılarıyla bağlantılı olduğunu fark eder. Kenji’nin daha çocukken oluşturduğu bir sembolü kullanan, kendisine Tomodachi (arkadaş) diyen bir tarikat lideri ortaya çıkmıştır ve dünyayı yok etmeye çalışmaktadır. Tomodachi’yi durdurup dünyayı kurtarabilecek tek kişi ise Kenji’dir.

2001’de “En İyi Genel Manga” kategorisinde Kodansha Manga Ödülü’nü, 2008’de En İyi Çizgi Roman dalında Seiun Ödülü’nü, 2011 ve 2013 yıllarında Eisner Ödülleri’nde Uluslararası Materyalin En İyi ABD Baskısı ödülünü kazanmıştır.

 

 

Dungeon Meshi (2014)

Türü: Aksiyon – Komedi – Dram – Fantastik – Seinen – Doğaüstü

Yazar & Çizer: Kui Ryoko

Delicious in Dungeon, Ryōko Kui tarafından yazılan ve çizilen bir Japon fantezi manga dizisidir. Seri, Enterbrain’in Harta dergisinde yayınlandı. Daha sonra da Studio Trigger tarafından bir anime televizyon dizisi uyarlaması olarak duyurulmuştur. 2016 yılında 9. Manga Taishou Ödülleri’ne aday gösterilmiştir.

Kız kardeşi bir ejderha tarafından yutulduktan ve tüm erzakları başarısız bir zindan baskınında kaybolduktan sonra Lyos ve ekibi tamamen parasız kalır ve avladıkları canavarları yemeyi düşünürler ama yine de sindirilmeden önce onu kurtarmaya kararlıdırlar. Daha sonra onları Dungeon Meshi dünyasıyla tanıştıran bir cüceyle karşılaşırlar. Burada dev yarasaların eti, yürüyen mantarlar ve hatta çığlık atan adamotu gibi malzemelerden yapılan lezzetli yemekler vardır.

 

 

Basara (1991)

Türü: Aksiyon – Macera – Komedi – Dram – Fantastik – Gender Bender – Yetişkin – Romantik – Shoujo

Yazar & Çizer: Tamura Yumi

Yumi Tamura tarafından yazılan ve çizilen bir Japon fantezi manga serisidir. Hikaye, 21. yüzyılın sonunda bir felaket sonucu çorak bir çöle dönüşen, gelecekteki bir Japonya’da geçmektedir. 1992 yılında Shogakukan Manga Ödülleri’nde shoujo dalında en iyi hikaye ödülünü almıştır.

Bu, 21. yy sonlarında Hyakko köyünde bir kehanet ile doğmuş, biri kız diğeri erkek olan ikiz kardeşlerden Sarasa’nın hikayesidir. Büyük bir felaket sonucu çölleşen Japonya, bir takım yaratıkların ortaya çıkması ile birlikte de büyük bir tehlike altındadır. İkizlerden diğeri olan Tatara ise kehanetle Japonya’yı kurtaracak isim olarak görüldüğünden büyük bir sorumluluğun altına girmiştir. Ancak ülkeyi yöneten kötü Karlın oğullarından biri tarafından Tatara’nın öldürülmesi ile Sarasa kardeşinin yerini almak zorunda kalır. Sarasa’nın tek istediği, sadece ülkeyi kötü kraldan kurtarmak değil; aynı zamanda öldürülen kardeşinin intikamını da almaktır. Agaha’nın yardımı ile Tatara olarak yola çıkmış olan Sarasa, bu efsaneye adını yazdıracağından habersizdir. Üstelik bu yolculuğa başlamadan önce Shuri ile tanışması kendi duygularına karşı savaşmaya başlamasına da neden olur. Bu durum Kızıl ejderi yok etmeye yemin etmiş Sarasa’yı zor seçimler yapmaya mecbur bırakacaktır.

 

 

 

Related Posts

Ending Maker (Manhwa) Türü: Aksiyon – Macera – Komedi – Fantastik – Martial Arts – Romantik – Bilim Kurgu – Shounen Yazar: Chwiryong Çizer: Does Konusu: “Legend of Heroes 2” oyununda en iyi olan…

Ore no Kokan wa Bishoujo Datta no ka (Manga) Türü: Komedi – Hayattan Kesitler Yazar & Çizer: Unichiri Konusu: Genç bir adam küçük bir sürprizle uyanır. Cinsel organı yoktur! Lise…

Seduce the Count’s Daughter’s Lover Türü: Fantastik – Gizem – Romantik – İsekai Yazarlar: DIAN & Red Agate Çizer: MQ (II) Konusu: 18 yaşına bastığında Lydel Cross, imparator tarafından büyülü…

Yorum

Raindrop Fansub