İçinde Aşk Üçgeni Bulunan En Beğenilen Mangalar

Akatsuki no Yona (2009)

Türü: Komedi – Aksiyon – Macera- Dram – Romantik – Shoujo – Tarihi– Harem – Fantastik – Gizem – Doğaüstü

Kızıl saçlı bir prenses ailesini ve krallığını kaybeder… Şimdi ayağa kalkmalı ve tahtı için savaşmalıdır!

Prenses Yona, krallığının tek prensesi olarak ideal bir hayat yaşamaktadır. Kral olan babası tarafından üzerine titrenmekte ve sadık muhafızı Hak tarafından korunmaktadır. Sevdiği adam Su-Won’la geçirdiği zamanlar da onun için çok kıymetlidir. Ancak 16. doğum gününde ailesinin başına gelen trajediyle her şey değişir! Yona, sevdiği birinin öldürülmesine tanık olmanın ve hayatı için savaşmak zorunda kalmanın şokuyla sarsılır. Hak’ın yardımıyla saraydan kaçar ve düşmanlar peşindeyken hayatta kalma mücadelesi verir. Önünde kestirilebilir hiçbir yol bulunmayan, bu yerinden edilmiş prenses nereye gidecektir?

 

 

Cross Game (2005)

Türü: Komedi – Dram – Romantik – Shounen – Okul Hayatı – Hayattan Kesitler – Spor

Kitamura Koh, Tsukishima ailesini yıllardır tanımaktadır. Hatta Tsukishima kızlarından biri Koh ile aynı tarihte doğmuştur! Artık en iyi arkadaşı yanında olmadığında Koh’a ne olacak?

Cross Game 2009 yılında shōnen manga dalında 54. Shogakukan Manga Ödülü’nü almıştır.

 

 

Ballroom e Youkoso (2011)

Türü: Komedi – Dram – Romantik – Shounen – Okul Hayatı – Hayattan Kesitler – Spor

Hiçbir amacı olmayan, sıradan bir ortaokul öğrencisi olan Fujita Tatara, günlerini boş boş geçirmektedir. Bir gün, bir grup suçlu ile kavgaya karışır ve gizemli bir adam tarafından kurtarılır. Ardından adam onu beklenmedik bir şekilde bir balo salonundaki dans kursuna götürür. Dansçı Hanaoka Shizuku ve onun partneri dahi dansçı Hyoudou Kiyoharu’dan ilham alan Tatara, gençliğini dans sporuna adamaya karar verecektir.

6. ve 8. Manga Taisho Ödülüne aday olmuştur.

 

 

Sakamichi no Apollon (2007)

Türü: Dram – Romantik – Josei – Okul Hayatı – Hayattan Kesitler

Nishimi Kaoru, babasının işi nedeniyle şehirden şehre taşınırken, pek çok okul da değiştirmek zorunda kalmıştır. Bu nedenle yeni okuldaki ilk gün onun için sadece bir rutinden ibarettir. Her zaman nakil öğrenci olmasının yanı sıra entelektüel yapısı gereği de dışlanmıştır. Ona göre yeni okulunda yapması gereken, bir sonraki taşınmasına kadar bu yere katlanmaktır. Fakat işler bu yeni okulunda bu defa beklediğinden biraz farklı ilerleyecektir. İlk olarak sınıf başkanı Mukae Ritsuko ile ikinci olarak da Kawabuchi Sentaro ile yakınlık kurar. Sentaro kavgalara karışması, sınıfı asması ve genel olarak kötü bir çocuk olmasıyla ünlüdür. Bu üçlü garip bir şekilde müzikte, yani cazda ortak bir zemin bulurlar. Kaoru yeni kasabadan gerçekten keyif almaya başlamıştır.

Genel manga dalında 57. Shogakukan Manga Ödülü’nü kazandı.

 

 

Hana wa Saku ka (2007)

Türü: Dram – Romantik – Hayattan Kesitler – Yaoi

38 yaşında, hala bekar, maaşlı bir çalışan olan Sakurai Kazuaki tren istasyonunda genç bir adamla çarpışır ve taşıdığı derginin bozulmasına neden olur. Bu genç adam Minagawa Youichi, bir sanat okulu öğrencisidir ve iki kuzeniyle birlikte büyük, eski moda bir malikanede yaşamaktadır. Aynı dergiye sahip olduğu için Sakurai’yi evine götürür ve “Benimkini seninkiyle değiştirirsem, şikayet edecek bir şeyin kalmaz, değil mi?” der. Çekingen Youichi’nin kibirli davranışları karşısında sinirlenen ve hayal kırıklığına uğrayan Sakurai, kısa süre içinde kendini bu gözlerden uzak evi sık sık ziyaret ederken bulur ve esrarengiz sahibine karşı açıklanamaz bir çekim hisseder…

 

 

Onani Master Kurosawa (2007)

Türü: Komedi – Dram – Romantik – Seinen – Okul Hayatı – Hayattan Kesitler – Psikolojik – Mature

Onani mastürbasyon anlamına gelmektedir ve bu manganın kahramanın da en iyi olduğu şey de budur. Her gün okuldan sonra 3. kattaki çoğunlukla kullanılmayan kızlar tuvaletine gizlice girip, mastürbasyon yapar. Ta ki bir gün zorba bir kız tarafından yakalanana kadar… Bu, hataların, kefaretin ve bunların arasında yapılan seçimlerin hikâyesidir.

 

 

Skip Beat! (2002)

Türü: Komedi – Dram – Romantik – Shoujo

Kyouko Mogami sadece çocukluk arkadaşı Shoutaro “Shou” Fuwa için yaşamaktadır. Ünlü bir şarkıcı olma hayalini gerçekleştirebilmesi için Shou’nun peşinden Tokyo’ya kadar gider. Hayali gerçekleştiğinde Kyouko, Shou’nun onu neden yanında getirdiği gerçeğini öğrenir. Aslında Shou onu bir hizmetçi olarak görmektedir. Bunu öğrenince şaşkınlığa uğrayan ve öfkelenen Kyouko, gösteri dünyasında onu geçerek intikam almaya yemin eder. Yeni bir görünüm ve tavır değişikliğiyle birlikte hedefine ulaşma amacıyla Ren Tsuruga’nın (Shou’nun rakibi ve LME’nin 1 numaralı oyuncusu) çalıştığı ajans olan LME’ye katılır. Yol boyunca, gerçek benliğini keşfedecek, yeni arkadaşlar (ve düşmanlar) edinecektir ve kendini, hayatını ve dahil olan herkesin hayatını sonsuza dek değiştirecek bazı ilginç durumların merkezinde bulur.

 

 

Gakuen Babysitters (2009)

Türü: Komedi – Dram – Shoujo – Okul Hayatı – Hayattan Kesitler

Ryuichi ve Kotaro uçak kazasında ailesini kaybetmiş iki kardeştir. Cenaze töreni sırasında aynı uçak kazasında oğlunu ve gelinini kaybetmiş olan Morinomiya Akademisi’nin başkanı ile birkaç saniyeliğine göz göze gelmişlerdir. Bayan Morinomiya’nın isteği ile kardeşler evlat edinilir. Ryuuichi okulun kreşinin yeni bebek bakıcısı olur.

 

 

Fruits Basket (1998)

Türü: Komedi – Dram – Romantik – Shoujo– Okul Hayatı – Doğaüstü

Bir aile trajedisiyle hayatı alt üst olan cesur lise öğrencisi Tohru Honda meseleyi kendi eline alır ve bir çadıra taşınır! Ne yazık ki; yeni evini gizemli Sohma klanına ait özel bir araziye kurmuştur.Ev sahiplerinin onun sırrını keşfetmesi uzun sürmez. Ancak aile onu yanlarına almayı teklif ettiğinde çabucak öğrendiği gibi, Sohma’ların da kendilerine ait bir sırrı vardır. Karşı cins tarafından dokunulduklarında Çin Zodyağı’ndaki hayvanlara dönüşürler.

Shoujo manga kategorisinde 2001 Kodansha Manga Ödülü’nü ve 2007 Amerikan Anime Ödülleri’nde “En İyi Manga” ödülünü kazanmıştır.

 

 

Cat Street (2005)

Türü: Dram – Romantik – Shoujo – Okul Hayatı – Hayattan Kesitler

Hikaye, eskiden ünlü bir çocuk oyuncu olan Keito Aoyama’nın etrafında dönmektedir. Çocukluğunda yaşadığı bir olay nedeniyle kariyeri kesintiye uğramış ve toplumdan uzakta bir yaşam sürmeyi tercih em. Artık 16 yaşındadır ve günlerini can sıkıntısı içinde ve amaçsızca geçirmektedir. Ancak bir gün bir yabancıyla karşılaşır ve onu, bir yere ait hissetmeyen lise öğrencileri için ücretsiz bir okula, El Liston’a götürür. Keito başta tereddüt etse de El Liston’a girmeye karar verir ve böylece hayatında yeni bir dönem başlar. Elbette geride kalan tek çocukluk arkadaşı Taiyou’nun ve yeni sınıf arkadaşının yardımıyla…

 

 

Related Posts

  Just Pancakes serisinin birkaç bölümünde yer verilmiş, hatta iki şef arasındaki füzyon lezzetleri düellosuna da şahitlik ettiğimiz ve benim de bu webtoon aracılığı ile öğrendiğim bir kavram olan “Füzyon…

Sailor Moon Manga Yazar/Çizer: Naoko Takeuchi Yayın Tarihi: 1991-1997 Konusu: 14 yaşındaki Usagi Tsukino’nun, sihirli bir tavşan olan Luna tarafından seçilip, “Sailor Moon” olarak tanınan bir savaşçıya dönüşmesini konu alır….

Yorum

Raindrop Fansub